behandelingen / Borstvergroting
Borstvergroting

Borsten bestaan hoofdzakelijk uit klier- en vetweefsel. Klierweefsel is doorgaans vrij hard en stevig, vetweefsel voelt zachter en soepeler aan. Beide componenten kunnen doorheen de jaren veranderen, wat een invloed heeft op het uitzicht van je borsten. Klierweefsel bijvoorbeeld evolueert tijdens de puberteit, zwangerschap, borstvoeding en na de menopauze. Vetweefsel wordt dan weer beïnvloed door gewichtsveranderingen. Naarmate je ouder wordt, zal het klierweefsel geleidelijk aan vervangen worden door vetweefsel. Het gevolg is dat je borsten slapper worden en uitzakken, mede onder invloed van de zwaartekracht.

Een borstvergroting is een heel persoonlijke beslissing met een grote impact op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Het is een van de meest uitgevoerde plastische ingrepen en wordt volledig aangepast aan jouw specifieke anatomie. Een preoperatieve consultatie is daarom ontzettend belangrijk. Zo kunnen we alle aspecten van de ingreep uitvoerig met je bespreken.

Er zijn twee soorten behandelingen mogelijk. Je kan kiezen voor een siliconenprothese of voor een borstvergroting met eigen vetweefsel na een liposuctie (lipofilling). Welke optie het meest geschikt voor je is, bespreek je uitgebreid met je arts.

We raden een borstvergroting pas aan wanneer de borsten volgroeid zijn. Dat moment verschilt sterk bij jonge vrouwen na de puberteit. Een aanvaardbare richtleeftijd is 18 jaar.

praktisch
Duur ingreep
1 uur
Verdoving
algemene narcose
Pijn
4/10
Hersteltijd
2-4 weken
Littekens
in de borstplooi
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.