Borstverkleining
behandelingen / Borstverkleining
Borstverkleining

Heb je zware of hangende borsten? Dan kan je daar psychische en functionele klachten van ondervinden. Pijn ter hoogte van de rug, schouders en de borsten zelf zijn veel voorkomende problemen. Bovendien is het vaak moeilijk om gepaste bh’s te vinden of veroorzaken te strakke bandjes bijkomende last aan je schouders. Een borstverkleining is hiervoor een uitstekende oplossing.

Borstweefsel bestaat hoofdzakelijk uit vetweefsel en klierweefsel. Bij een borstverkleining gaan we beide gedeeltelijk verwijderen. Tegelijk kunnen we de tepel en tepelhof liften en/of verkleinen, zodat ze opnieuw mooi gepositioneerd zijn op de borst.

De littekens bevinden zich rondom tepel en tepelhof. Daarnaast is er een verticaal littekentje in de richting van de borstplooi en een litteken in de borstplooi zelf.

Een borstverkleining gebeurt onder narcose in het ziekenhuis. Afhankelijk van de duur en grootte van de operatie is een hospitalisatie noodzakelijk. Bovendien kan je een gedeeltelijke terugbetaling verkrijgen via het ziekenfonds. Tijdens de consultatie krijg je daar alle nodige info over van je arts.

praktisch
Duur ingreep
2,5 uur
Verdoving
algemene narcose
Pijn
3/10
Hersteltijd
2-4 weken
Littekens
ankervorm
Begeleiding van het eerste consult tot de laatste controle
00
Intakegesprek

Je lichaam begrijpen is een belangrijke eerste stap. Aan elke operatie gaat een uitgebreide consultatie vooraf. Samen met je arts bespreek je de verschillende behandelmogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de ingreep en de eventuele risico’s en gevolgen.

01
Ingreep

Als erkende artsenassociatie zijn we verbonden aan het academisch ziekenhuis Sint-Augustinus in Wilrijk. Onderga je een zwaardere ingreep die een overnachting vereist? Dan gaat ze daar door. Zo kan je na je operatie rustig op adem komen met de nodige zorgen.

02
Herstel

Ook na je operatie kan je rekenen op de nodige ondersteuning en zorg. Je arts en het verplegend personeel zijn dag en nacht beschikbaar en begeleiden je tot je volledig hersteld bent. Daarnaast krijg je tips over gepaste voeding, kledij en beweging, zodat je goed en gezond kunt revalideren.

03
Nazorg

Na enkele weken vindt een eerste controle plaats bij je arts. Je wonden worden nagekeken en eventuele hechtingen verwijderd. Is er verdere opvolging nodig? Dan lassen we een bijkomende afspraak in, zodat we je herstel goed in het oog kunnen houden.